KINDERCOACHING

Integratieve kindercoaching is bedoeld voor kinderen in de basisschoolleeftijd tussen 4-12 jaar.

Ieder kind is anders en heeft zijn/ haar eigen problemen. De een heeft driftbuien, de ander voelt zich alleen, somber, of angstig. Er zijn problemen op school, problemen met maken van vriendjes etc. Al deze klachten hebben een gemeenschappelijke deler, kinderen worden er niet gelukkiger van en weten vaak niet hoe het anders kan. Ze uitten deze frustraties in hun gedrag. Dit leidt vaak tot botsingen in de thuissituatie of op school wat niet alleen als vervelend wordt ervaren door het kind maar ook door ouders.

Ouders hebben vaak geen idee wat het werkelijke probleem is. Kinderen weten het soms zelf ook niet of kunnen het niet goed verwoorden.

Integratieve kindercoaching is erop gericht om spelenderwijs het zelfhelende vermogen van het kind te activeren. Dit is een kortdurend proces (maximaal 15 behandelingen) volledig afgestemd op het kind en op de individuele wensen van het kind. Spelenderwijs wordt het proces om het beeldende en zelfhelende vermogen te activeren gestimuleerd. Hierdoor wordt het door kinderen ervaren als leuk spelen, maar merken ouders al na de eerste behandeling verbetering in het gedrag.
De integratieve kindercoaching is procesgericht, vraag gestuurd en afgestemd op het unieke kind waarbij alle delen van het kind welkom zijn.

Bij de volgende problematiek kan de integratieve kindertherapeut uitkomst bieden:

  • Boosheid
  • Driftbuien
  • Angstig
  • Teruggetrokken
  • Somber
  • Laag zelfbeeld
  • Weinig zelfvertrouwen
  • Onrust
  • Veel last van onbegrepen lichamelijke klachten zoals bijv. buikpijn, hoofdpijn
  • Problemen met scheiding (alleen als er geen sprake is van een vechtscheiding).

Indien sprake is van een gedragsstoornis en/ of problematische scheiding, wordt doorverwezen naar een Integratieve Therapeut.

Het behandeltraject ziet er als volgt uit: vooraf dient er een intakeformulier te worden ingevuld en ingeleverd. Vervolgens vindt er een oudergesprek plaats met beide ouders. Daarna worden er 5 therapiesessies gegeven met het kind, zonder ouders, om vervolgens weer een oudergesprek te hebben met beide ouders. Indien er nog behandeldoelen zijn, kan het traject in samenspraak met 5 sessies verlengd worden.

De kindercoaching sessies worden gegeven door Lieke van den Berg.
Zij volgt de opleiding tot master integratieve kindertherapeut aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam.
De Academie heeft de hoogst Europese onderscheiding als opleidingsinstituut in psychotherapie in Europa: de EAPTI-status.

Naast Integratieve kindercoaching is Lieke ook kinder-manueel therapeut. Lichamelijke klachten hebben vaak een psychische component en visa versa door deze unieke combinatie ontstaat er een veel breder kijk op problemen en is er een specifieke behandeling mogelijk waarin beide componenten aan bod komen. Dit kan veel winst opleveren voor het kind. Zie voor meer informatie over lichamelijke problemen het kopje Kindermanueel

De kosten van de kindercoaching en oudergesprek bedraagt 50 euro per sessie.
Voor meer informatie neem contact op met de praktijk tel 06 - 10 16 77 91.
Of stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of vul HIER het contactformulier in.
Dan zie ik je snel in de praktijk!

 

 

PMS Samen Sterk Druten Kindercoaching

PMS Samen Sterk Druten Kindercoaching

PMS Samen Sterk Druten Kindercoaching