Manuele therapie:

Bewegen is gezond, maar om goed te kunnen bewegen zal naast het mentale deel ook fysiek bewegen mogelijk moeten zijn. Vaak is dit niet het geval. In ons hoofd willen we wel, maar kunnen lichamelijk letterlijk niet, Dit kost veel energie.

Ons lichaam past zich aan als dat nodig is, waardoor het gaat compenseren. Dit kan in sommige gevallen heel handig zijn, maar vaak geeft het alleen maar klachten. Door te compenseren worden gewrichten vaak op slot gezet en gaan we hangen in banden wat voor even goed gaan Doen we dit langere tijd dan leidt het tot pijnklachten en gewrichtsklachten. Hierdoor worden er andere bewegingen van spieren gevraagd wat weer leidt tot pijn- en vermoeidheidsklachten.

Hier kan ik bij helpen. Door iedereen als een individuele puzzel te zien, ga ik opzoek in het lichaam naar mogelijke bewegingsbeperkingen en compensatiestrategieën en verhelp ik deze waar mogelijk is door middel van adviezen, manipulaties, mobilisaties en correct gebruiken van de juiste spiergroepen.

2017058

Kindermanueel:

Ik behandel kinderen van baby tot 18 jaar oud die allerlei ontwikkelingsproblemen of pijnklachten hebben die met de reguliere kinderfysiotherapie maar niet overgaan.
Zuigelingen hebben vakken last van een Hoog Cervicale Functie Stoornis (HCFS). Het voormalige KISS/KIDD syndroom.
Een Hoog Cervicale Functie Stoornis is een probleem in de hoge nek regio waardoor kinderen niet normaal kunnen bewegen. Zuigelingen gaan de pijnlijke bewegingen vermijden en ontwikkelen zo een scheve hals of scheefstand (voorkeurshoudingen), lopen motorisch achter willen niet omrollen of kruipen, zijn onrustig, overstrekken, willen niet op hun buik liggen of hebben zwakken mond of nekspieren.

2017032

Bij de oudere kinderen zijn het vooral kinderen die niet kunnen slapen, concentratieproblemen hebben, gevoelig zijn voor licht of geluid, hoofdpijnklachten, kinderen die bewegingsangst hebben, maar ook motorische problemen zoals onhandig of klungelig, vaak vallen, niet lang kunnen lopen, problemen met zwemmen of onverklaarbare pijnklachten.

2017027

Mijn visie hierop is: Kinderen willen wel maar kunnen lichamelijk gewoon echt niet!

Ik ga opzoek naar bewegingsbeperkingen en los deze spelenderwijze en door middel van lichte mobilisaties op zodat alle voorwaarden er zijn om goed te kunnen bewegen. 
Gemiddeld behandel ik kinderen drie tot acht keer. Het oefenen, trainen en het volgen van de ontwikkeling laat ik aan de kinderfysiotherapeut over.

2017033

De manuele therapie is direct Toegankelijk, U kunt zonder verwijzing van uw huisarts rechtstreeks terecht bij de Manueeltherapeut.

Verzekering kinderen: Elk kind van 0-18 jaar is verzekerd voor fysiotherapie of het nu kinderfysiotherapie of kinder- manuele therapie is maakt niet uit. 

De overheid vindt fysiotherapie bij kinderen dermate belangrijk dat de eerste 18 behandelingen onderdeel zijn van de basisverzekering. Bovendien is er géén eigen risico.

Verzekering volwassenen: 

De vergoeding voor therapie loopt via de aanvullende verzekering. Daarin staat aangegeven hoeveel behandeling u vergoed krijgt voor de therapie. Bent u niet verzekerd, maar wilt u wel gebruik maken van therapie is dat geen enkel probleem. U krijgt dan een rekening van de behandeling die u direct contant kan betalen of later via de bank kan overmaken.

 

Kinder-manueeltherapeuten in Nederland staan geregistreerd bij de EWMM en voldoen aan de EWMM kwaliteitscriteria. Ik sta ook ingeschreven als kindermanueel therapeut.

 

 

 

Logo

 

De praktijk bevindt zich in Dorpshuis De Lier.
Koningsweg 12
6655 AC Puiflijk
Tel: 06-10167791
Email: praktijk-samensterk@outlook.com

Openingstijden:

Maandag 08.00 - 19.00
Dinsdag 08.00 - 19.00
Woensdag 08.00 - 17.00
Donderdag 12.00 - 21.00
Vrijdag 09.00 - 18.00
Zaterdag 08.30 - 15.30